11 martie 1990 Proclamatia de la Timisoara fabricata de SOROS-FMI-GDS

PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA FABRICATA DE SOROS-FMI SI GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL, IDENTIC CU COMUNICATUL CATRE ROMANIA TRANSMIS DE ION ILIESCU IN SEARA DE 22 DECEMBRIE 2989, DAR CU O SINGURA DIFERENTA:

FARA COMUNISTI

SEMNATARI: DISIDENTI-AGENTI ROMANI IN SLUJBA OCCIDENTULUI SI AGENTI STRAINI
Proclamatia de la Timisoara

Timisoara, 11 martie 1990

Populatia orasului Timisoara a fost initiatoarea Revolutiei romane. Intre 16 si 20 decembrie 1989, ea a purtat, de una singura, un inversunat razboi cu unul dintre cele mai puternice si mai odioase sisteme represive din lume. A fost o inclestare cumplita pe care noi, timisorenii, o cunoastem la adevaratele ei proportii.

De-o parte populatia neinarmata, de cealalta parte Securitatea, Militia, Armata si trupele zeloase de activisti ai partidului. Toate metodele si mijloacele de reprimare s-au dovedit insa neputincioase in fata dorintei de libertate a timisorenilor si hotararii lor de a invinge. Nici arestarile, nici molestarile, nici chiar asasinatele in masa nu i-au putut opri. Fiecare glont tras a adus pe baricadele Revolutiei alti o suta de luptatori. Si am invins.

In 20 decembrie 1989, Timisoara a intrat definitiv in stapanirea populatiei, transformandu-se intr-un oras liber, in marea inchisoare care devenise, in acele zile, Romania.

Din acea zi, intreaga activitate din oras a fost condusa, de la tribuna din Piata Operei, de Frontul Democrat Roman, exponent in acel moment al Revolutiei de la Timisoara.

In acea zi, armata a fraternizat cu demonstrantii, hotarand sa apere impreuna cu ei victoria obtinuta. In 21 decembrie, in Piata Operei, peste o suta de mii de glasuri scandau: “Suntem gata sa murim!” O serie de fapte intamplate in Romania indeosebi dupa 28 ianuarie 1990, vin in contradictie cu idealurile Revolutiei de la Timisoara. Aceste idealuri nici nu au fost aduse la cunostinta opiniei publice romanesti de catre mass-media centrala, decat partial si confuz. In asemenea conditii, noi, participantii nemijlociti la toate evenimentele dintre 16 si 22 decembrie 1989, ne vedem nevoiti sa explicam intregii natiuni pentru ce au pornit timisorenii Revolutia, pentru ce au luptat si multi si-au jertfit viata, pentru ce suntem in continuare hotarati sa luptam cu orice pret si impotriva oricui, pana la victoria deplina.

1. Revolutia de la Timisoara a fost inca din primele ei ore, nu doar anticeausista ci si categoric anticomunista. In toate zilele Revolutiei s-a scandat, de sute de ori: “Jos comunismul!”. In consens cu aspiratia sutelor de milioane de oameni din Estul Europei, am cerut si noi abolirea imediata a acestui sistem social totalitar si falimentar. Idealul Revolutiei noastre a fost si a ramas reintoarcerea la valorile autentice ale democratiei si civilizatie europene.

2. La Revolutia de la Timisoara au participat toate categoriile sociale. Pe strazile Timisoarei au cazut, secerati de gloante, unul langa altul, muncitori, intelectuali, functionari, studenti, elevi, copii si chiar locuitori ai satelor, veniti in sprijinul Revolutiei. Suntem categoric impotriva tehnicii, tipic comuniste, de dominatie prin invrajbirea claselor si categoriilor sociale. Pe temeiul ideologiei “luptei de clas” s-au urcat la putere bolsevicii in 1917, pe acelasi temei, nomenclatura comunista romana a instigat dupa 1944 o clasa sociala impotriva alteia, a dezbinat societatea pentru a o supune mai usor terorii. Avertizam impotriva pericolului repetarii acestei triste istorii si chemam muncitorii, intelectualii, studentii, taranii si toate categoriile sociale la un dialog civilizat si constructiv, pentru a reface neintarziat unitatea din timpul Revolutiei. Trebuie plecat de la realitatea ca toate aceste categorii sociale au fost oprimate in regimul comunist si nici una nu doreste astazi raul celorlalte.

3. La Revolutia de la Timisoara au luat parte oameni din toate categoriile de varsta. Chiar daca tineretul a fost preponderent, este drept sa recunoastem ca oameni de toate varstele s-au batut cu aceeasi darzenie pentru cauza Revolutiei. Lista victimelor, desi incompleta, este o dovada in acest sens.

4. Pentru victoria Revolutiei din Timisoara s-au jertfit, alaturi de romani, si maghiari, si germani, si sarbi si membri ai altor grupari etnice care de secole conlocuiesc in orasul nostru pasnic, in buna intelegere. Timisoara este un oras romanesc si european, in care nationalitatile au refuzat si refuza nationalismul. Invitam pe toti sovinii din Romania, indiferent ca sunt romani, maghiari sau germani, sa vina la Timisoara, la un curs de reeducare in spiritul tolerantei si al respectului reciproc, singurele principii care vor domni in viitoarea Casa a Europei.

5. Inca in data de 16 decembrie, din primele ore ale Revolutiei, una dintre lozincile cele mai des scandate a fost: “Vrem alegeri libere!” Ideea pluralismului a fost si a ramas una dintre cele mai scumpe timisorenilor. Suntem convinsi ca fara partide politice puternice nu poate exista o democratie autentica, de tip european. Cu exceptia celor extremiste, de stanga sau de dreapta, toate partidele au drept la existenta in cetatea Timisoarei. In orasul nostru nu au fost atacate si devastate sediile partidelor politice, nici unul dintre membrii acestora nu a fost amenintat, insultat sau calomniat. Membrii partidelor politice sunt concetatenii nostri, sunt colegii nostri de munca, sunt prietenii nostri care au opinii politice. Democratia europeana inseamna libera exprimare a opiniilor politice, dialogul civilizat intre exponentii lor si competitia loiala pentru cucerirea adeziunii politice si, implicit, a puterii de stat. Am fi acceptat in sistemul democratiei romanesti si Partidul Comunist Roman, daca el nu ar fi fost compromis total si definitiv de catre nomenclatura sa, degenerand in fascism rosu. In tarile est europene in care partidele comuniste si-au pastrat minima decenta, societatea le contesta in principiu, dar le tolereaza in fapt. La noi, partidul comunist a ajuns insa pana la genocid, si prin aceasta s-a autoexclus din societate. Nu-l vom tolera nici in principiu, nici in fapt, indiferent sub ce denumire ar incerca sa renasca.

6. Dupa patru decenii de educatie si propaganda exclusiv comunista, exista in constiinta tuturor romanilor prejudecati apartinand acestei ideologii. Existenta lor nu este o vina pentru purtator. Manipularea lor, insa, de catre grupuri interesate in renasterea comunismului si reinstaurarea lui la putere este un act contrarevolutionar. Pe lista de lozinci, multiplicata la xerox si impartita in 28 ianuarie, demonstrantilor din Piata Banu Manta din Bucuresti, se aflau si slogane vechi de 45 de ani. Identificarea, de pilda, a partidelor “istorice” cu partide vanzatoare de tara este un astfel de slogan si constituie o calomnie. Dimpotriva, activistii comunisti de acum 45 de ani, dintre care unii au si astazi functii importante in conducerea tarii, se fac vinovati de tradarea Romaniei si aservirea ei URSS-ului. Ei sunt cei care scandau atunci: “Stalin si poporul rus, libertate ne-au adus!” si nu membrii partidelor “istorice”. Acestia din urma s-au opus transformarii Romaniei intr-un satelit al Moscovei si unii au platit cu viata aceasta indrazneala. Se impune redactarea de urgenta a unei scurte, dar corecte, istorii a perioadei 1944-1950 si difuzarea ei in tiraje de masa.

7. Timisoara a pornit Revolutia impotriva intregului regim comunist si intregii sale nomencla- turi si nicidecum pentru a servi ca prilej de ascensiune politica a unui grup de dizidenti anticeausisti din interiorul PCR-ului. Prezenta acestora in fruntea tarii face moartea eroilor din Timisoara zadarnica. I-am fi acceptat poate in urma cu zece ani, daca la Congresul al XII-lea al partidului s-ar fi alaturat lui Constantin Parvulescu si ar fi rasturnat clanul dictatorial. Dar n-au facut-o, desi aveau si prilejul, si functii importante, care le acordau prerogative. Dimpotriva, unii chiar au ascultat de ordinul dictatorului de a-l huli pe dizident. Lasitatea lor din 1979 ne-a costat inca zece ani de dictatura, cei mai grei din toata perioada, plus un genocid dureros.

8. Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti, candidatura la functia de presedinte al tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vina. Stim cu totii in ce masura era conditionata viata individului, de la realizarea profesionala pana la primirea unei locuinte, de carnetul rosu si ce consecinte grave atragea predarea lui. Activistii au fost insa acei oameni care si-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist si a beneficia de privilegiile deosebite oferite de acesta. Un om care a facut o asemenea alegere nu prezinta garantiile morale pe care trebuie sa le ofere un Presedinte. Propunem reducerea prerogativelor acestei functii, dupa modelul multor tari civilizate ale lumii. Astfel, pentru demnitatea de Presedinte al Romaniei ar putea candida si personalitati marcante ale vietii culturale si stiintifice, fara o experienta politica deosebita. Tot in acest context, propunem ca prima legislatura sa fie de numai doi ani, timp necesar intaririi institutiilor democratice si clarificarii pozitiei ideologice a fiecaruia dintre multele partide aparute. De-abia atunci am putea face o alegere in cunostinta de cauza, cu cartile pe fata.

9. Timisoara nu a facut revolutie pentru salarii mai mari sau pentru avantaje materiale. Pentru acestea era suficienta o greva. Suntem roti nemultumiti de sistemul de salarizare, exista si in Timisoara categorii de muncitori care lucreaza in conditii extrem de grele si sunt prost platiti (vezi, de pilda, cazul celor ce muncesc in turnatorii sau in industria detergentilor), si, totusi, nici un colectiv nu a facut greva pentru marirea lefurilor si nu si-a trimis delegati sa trateze cu guvernul revendicari materiale exclusive. Majoritatea timisorenilor stiu ceea ce toti economistii se straduie in aceste zile sa aduca tarii la cunostinta: marirea in acest moment a salariilor ar declansa automat inflatia, asa cum s-a intamplat in unele state est europene. Iar inflatia odata pornita, sunt necesari ani de eforturi pentru a o stopa.

Numai cresterea productiei, deci a cantitatii de marfa aflata pe piata va permite, in paralel, cresterea generala a nivelului de salarizare. In plus, pentru bugetul sarac al Romaniei, prioritare trebuie sa fie acum cheltuielile destinate restabilizarii unui nivel minim de civilizatie. Se impun, de pilda, investitii urgente in domeniul asistentei medicale si salubritatii.

10. Desi militam pentru reeuropenizarea Romaniei, nu dorim copierea sistemelor capitaliste occidentale, care isi au neajunsurile si inechitatile lor. Suntem insa categoric in favoarea ideii de initiativa particulara. Fundamentul economic al totalitarismului a fost atotputernicia proprietatii de stat. Nu vom avea niciodata pluralism politic fara pluralism economic. S-au gasit insa si voci care, in spirit comunist, sa asimileze initiativa privata cu “exploatarea” si pericolul catastrofei de a apare oameni bogati. Se speculeaza in acest sens invidia lenesului si teama de munca a fostului privilegiat din intreprinderile comuniste. Dovada ca timisorenii nu se tem de privatizare este faptul ca mai multe intreprinderi si-au anuntat deja intentia de a se transforma in Societati anonime pe actiuni. Pentru ca aceste actiuni sa fie totusi cumparate pe bani curati, ar trebui infiintate in fiecare oras comisii de inventariere a averilor fostilor privilegiati ai puterii, coruptiei si penuriei. De asemenea, actiunile unei intreprinderi se cuvin oferite spre cumparare in primul rand lucratorilor ei. Consideram constructiva ideea, mai radicala, a privatizarii prin improprietarirea tuturor lucratorilor unei intreprinderi cu un numar egal de actiuni, statul urmand sa pastreze numai acel procent de fonduri care sa-i asigure controlul activitatii. In felul acesta, s-ar oferi tuturor lucratorilor sanse egale de prosperitate. Daca cei lenesi si-ar pierde sansa, nu s-ar putea totusi plange de discriminare.

11. Timisoara este hotarata sa ia in serios si sa se foloseasca de principiul descentralizarii economice si administrative. S-a si propus experimentarea in judetul Timis a unui model de economie de piata, pornind de la capacitatile sale puternice si de la competenta specialistilor de care dispune. Pentru atragerea mai usoara si mai rapida a capitalului strain, indeosebi sub forma de tehnologie si materii prime speciale, si pentru crearea de societati mixte, cerem si pe aceasta cale infiintarea la Timisoara a unei filiale a Bancii de Comert Exterior. O parte din castigurile in valuta ale partii romane din aceste societati mixte va intra in salariile muncitorilor, intr-un procent ce va fi negociat, de la caz la caz, cu liderii sindicali. Plata unei parti din salariu in valuta va asigura o buna cointeresare materiala a muncitorilor. In plus, pasapoartele nu vor mai fi carnete bune doar de tinut in sertar. O alta consecinta pozitiva ar fi scaderea cursului valutar la bursa libera, ceea ce ar atrage dupa sine cresterea imediata a nivelului de trai.

12. Dupa caderea dictaturii au fost invitati in tara toti romanii plecati in exil, pentru a pune umarul la reconstructia Romaniei. Unii s-au intors, altii si-au anuntat intentia de o face. Din pacate, instigati de forte obscure, s-au gasit si oameni care sa huleasca pe exilatii reintorsi, sa-i califice tradatori, sa-i intrebe tendentios ce au mancat in ultimii zece ani. Este o atitudine care nu ne face cinste. In disperarea care ne-a stapanit in ultimii patruzeci de ani, poate ca nu a fost roman caruia sa nu-i fie trecut prin minte, macar o data, sa scape de mizerie luand calea exilului. Multi dintre romanii aflati astazi departe de tara au plecat dupa persecutii politice si chiar dupa ani grei de inchisoare. Ar fi rusinos din partea noastra sa-i hulim si noi cu vorbele activistilor comunisti de odinioara. Exilul romanesc inseamna sute de profesori eminenti care predau la cele mai mari universitati din lume, mii de specialisti pretuiti la cele mai puternice firme occidentale, zeci de mii de muncitori calificati in tehnologiile cele mai avansate. Sa fim mandri de ei si sa transformam raul in bine, facand din trista si dureroasa diaspora romaneasca o forta innoitoare pentru Romania. Timisoara ii asteapta cu dragoste pe toti exilatii romani. Sunt compatriotii nostri si, azi mai mult ca niciodata, avem nevoie de competenta lor, de europenismul gandirii lor si chiar de sprijinul lor material. De asemenea, cultura romana va fi intreaga numai dupa ce se reintegreaza in ea cultura din exil.

13. Nu suntem de acord cu stabilirea zilei de 22 decembrie ca zi nationala a Romaniei. In felul acesta se eternizeaza persoana dictatorului, de fiecare data sarbatorindu-se un numar de ani de la caderea lui. In majoritatea tarilor care si-au legat ziua nationala de o revolutie, ziua aleasa este cea a declansarii revolutionare, fiind astfel glorificat curajul poporului roman de a se ridica la lupta. Un singur exemplu: ziua nationala a Frantei este 14 iulie, ziua cand, in 1789, a inceput Marea Revolutie franceza prin daramarea Bastiliei. In consecinta, cerem instituirea zilei de 16 decembrie ca zi nationala a Romaniei. Astfel, copiii, nepotii si stranepotii nostri vor celebra curajul poporului de a infrunta opresiunea, si nu caderea unui tiran nemernic. Cu exceptia ziarului Romania Libera, presa, radioul si televiziunea din Bucuresti. Evenimentele comentate ca revolutionare sunt numai cele din 21-22 decembrie. Ne inchinam cu pietate in fata eroilor bucuresteni, ca si in fata eroilor din Lugoj, Sibiu, Brasov, Targu Mures, Cluj, Arad, Resita si din toate celelalte orase care au avut nevoie de martiri pentru a cuceri libertatea. Ne doare si ne revolta insa politica centrala de minimalizare a Revolutiei noastre, evident si prin efortul de diminuare a numarului mortilor. Noi am fost pe strazile Timisoarei in zilele Revolutiei si stim ca numarul lor este mai mare decat cel anuntat oficial. Ii asiguram insa pe acei care astazi tainuiesc adevarul ca nu vom inceta lupta pana cand nu vor fi adusi in fata instantei, in calitate de complici la genocid. Aceasta Proclamatie s-a nascut din necesitatea de aduce la cunostinta natiunii romane adevaratele idealuri ale Revolutiei de la Timisoara. A fost o revolutie facuta de popor si numai de el, fara amestecul activistilor si securistilor. A fost o revolutie autentica si nu o lovitura de stat. A fost categoric anticomunista si nu doar anticeausista. La Timisoara nu s-a murit pentru ca activisti comunisti din randurile doi si trei sa treaca in frunte si unul din participantii la genocid sa fie numit de catre acestia ministru de interne. Nu s-a murit pentru ca dezbinarea sociala si nationala, cultul personalitatii, cenzura mass-mediei, dezinformarea, amenintarile telefonice si scrise si toate celelalte metode comuniste de constrangere sa fie practicate in vazul lumii, in timp ce noua ni se cere pasivitate in numele stabilitatii sociale. Aceasta Proclamatie se adreseaza in primul rand celor care au primit revolutia cadou si se mira de ce suntem nemultumiti, de vreme ce dictatura a cazut, s-au abrogat o serie de legi proaste si a mai aparut si cate ceva in pravalii. Acum stiu de ce suntem nemultumiti: nu acesta a fost idealul Revolutiei de la Timisoara. Noi, autorii acestei Proclamatii, participanti la evenimentele dintre16 si 22 decembrie 1989, nu consideram Revolutia incheiata. O vom continua pasnic, dar ferm. Dupa ce am infruntat si am invins, fara ajutorul nimanui, unul dintre cele mai puternice sisteme represive din lume, nimeni si nimic nu ne mai poate intimida.

Timisoara, 11 martie 1990

Monica Lovinescu
Virgil Ierunca

Fosti detinuti politici (precum si anii de condamnare):

Preot Gheorghe Calciu Dumitreasa, 21 ani (SUA).
Constantin Ticu Dumitrescu, 23 ani, – presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din România
Anastasia Iorgulescu, munca silnica pe viata
Aurora Ille Dumitrescu, 6 ani
Ileana Samoilã, 8 ani
Ecaterina Niculescu, 2 ani
Cristache Stefãnescu, 20 ani
Dan Ottulescu, 10 ani
Gheorghe Mihai Stefãnescu, 10 ani
Florian Dumitrescu, 25 ani
George Ipate, 3 ani
Emil Mihãilescu, 5 ani
Charles Kercea, 7 ani
Silvestru Fociuc, 3 ani
Traian Luscan, 10 ani
Paul Dumitrescu, 2 ani
Mihai Marin, 8 ani
Constantin Rãducanu, 7 ani
Miltiade Ionescu, 15 ani
Dumitru Mosoiu, 4 ani
Ion Varlam, 8 ani
Anatol Maleanu, 18 ani
Cristinel Dumitrescu, 14 ani

Gabriela Adamesteanu, scriitor, redactor sef “Bucurestiul Cultural”
Florin Abraham, cercetator stiintific, Bucuresti
Lucia Albinescu, ing., membru – Senatul Aliantei Civice
Melania Alexandrescu, dr., Bucuresti
Petre Alexandrescu, membru – Senatul Aliantei Civice
Vlad Alexandrescu, conf.univ., Universitatea din Bucuresti.
Petre Alexandru, prof.univ., Univ.Transilvania, Brasov
Radu F. Alexandru, scriitor
Cristina Alexe, avocat Baroul Bucuresti, doctorand Universitatea Bucuresti
Stefan Alexiu, ing., Los Angeles, SUA
Dragos Paul Aligica, George Mason University, Hudson Institute, SUA
Nicolae Almãjan, Presedinte, Asociatia Culturala “Semenicul”, Sydney, Australia
Sanda Amarandei, artist plastic
Giani Amarandei, sculptor
M ihai Andrau, profesor, Cluj Napoca
Anca Andriescu, asist.univ., Universitatea “Sapientia”, Miercurea-Ciuc
Alexandru Andries, conf. dr. arhitect, Univ.de Arhitectura “Ion Mincu”
Marius Anghelache, referent specialisit, Brasov
Sanda Anghelescu, jurnalist, Bucuresti
Atanase Anghelescu, prof., Bucuresti
Sorin Antohi, membru în Biroul Comitetului International de Stiinte Istorice
Ion Anton, jurist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Dinu M. Antonescu, prof, univ, dr, medic Bucuresti
Simona Antonescu, prof, univ, dr, Bucuresti
Liviu Antonesei, scriitor, presedinte – Fundatia Culturala Timpul, Iasi
Vartan Arachelian, realizator TV
Ioana Voicu-Arnautoiu, membru în Senatul Aliantei Civice
Alexandru Arsinel
Gh. Arvunescu, membru în Consiliul director al Fundatiei Academia Civica
Alexandru Avram, prof.dr., istorie greaca, Université du Maine, Le Mans, Franta
Horea Avram, critic de arta, Montreal, Canada
Adriana Babeti, scriitor
Victor Babiuc, fost ministru al Apararii Nationale, fost ministru al Justitiei
Teodor Baconsky, diplomat, scriitor
Georges Banu, prof.univ., Paris, Presedinte de onoare al Asociatiei Internationale de Critici de Teatru
Antoaneta Batatorescu, medic primar, Bucuresti
Petre Mihai Bacanu, disident, detinut politic, director fondator “România libera”
Gloria Badarau-Muurla, pictor, Finlanda
Ovidiu Badescu, inginer, Timisoara
Marie-Jeanne Badescu, scriitor, Timisoara
Cristian Badilita, cercetator, scriitor, Institute for Advanced Study, Berlin
Andrei Badin, jurnalist
Maria Baescu, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice, Ploiesti
Anca Baicoianu, editor, Bucuresti
George Balasu, jurnalist, Hamilton, Canada
Maria Francisca Baltaceanu, prof. univ. Universitatea Bucuresti
Mariana Bãlutã, prof.univ.dr., Universitatea Bucuresti
Boldur-Eugen Barbat, informatician, prof.univ.dr.ing. Univ.„Lucian Blaga”, Sibiu
Gheorghe M.Bârlea, scriitor, membru în Consiliul director al Fundatiei Academia Civica
Victor Bîrsan, cercetator, presedinte “Actiunea pentru Apararea Drepturilor Omului”
Andrei Bãrsan, medic, Bucuresti
Marius Bâzu, membru – Senatul Aliantei Civice
Delia Beju, biolog, Oklahoma City, SUA
Alexandru Beldiman, arhitect
Ion Berindei, Arhitect, Massachusetts, SUA
Radu Bercea, director, Institutul de Studii Orientale, Bucuresti
Oscar Berger, redactor sef ziarul “Timisoara”
Stefana Elvira Bianu, vicepresedinte, Consiliul Mondial Român, Paris
Ana Birta, masterand Antropologie, Scoala Nationala de Studii Politico-Administrative
Ana Blandiana, initiatoare a Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei (Sighet)
Razvan Bobulescu, conf.univ.dr., Fac.de Fizica, Univ.Bucuresti, presedinte F.N.S. “Alma Mater”
Ioana Boca, membru-Cons.dir. al Fundatiei Academia Civica
Rodica Boconcios, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Alexandru Bogdan, istoric, Paris
Piroska Bogdan, secr.general, Societatea Timisoara
Carmen Bogner, psiholog , Timisoara
Gh. Boldur Latescu, prof. univ., cibernetician, Bucuresti
Dan Borteanu, medic, Bucuresti
Andrei Both, profesor Design, University of California, San Diego, SUA
Vasile Botnaru, jurnalist Radio Europa Libera, Chisinau
Doru Botoiu, ziarist, Timisoara
Aida Anelize Botos, arhitecta, Arad
Adalbert Botos, arhitect, Arad
Ioan Bozac, medic anestezist, Spitalul clinic de urgenta, Cluj
Camelia Bozac, medic primar, Cluj
Lidia Bradley Gheorghiu, presedinte, Fundatia Aspera (SUA -România)
Doru Braia, realizator TV
Dorin Bratu, medic, prof.dr., Universitatea de Medicina, Timisoara.
Geta Bratescu, artist plastic
Ioana Bratianu, ex-presedinte, Consiliul National al Românilor din Exil
Maria Bratianu, istoric, Paris
Mircea Brenciu, jurnalist, Brasov
Florea Broscotan, dr., Sibiu
Doina Monica Brosteanu, conf.univ., Universitatea Bucuresti
Emil Brumaru, poet, Iasi
Ecaterina Elena Buculei, cercetator st., Bucuresti
Theodore Bucur, prof.univ, Franta
George Bucuroiu, antrenor tenis, Focsani
Sanda Budis, arhitect, Bucuresti
Cosmin Bumbut, fotograf, Bucuresti
Mariana Buruiana, actrita
Nicoleta Burtan, psiholog, Bucuresti
Radu Busneag, jurnalist, Bucuresti
Dimitrie Cadere, inginer, Franta
George Calalb, dr., presedinte, Conventia Medicilor Democrati din România
Ionel Cana, medic, Bucuresti
Maria Cantor, prof, univ, dr, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj
Ovidiu Caraiani, lect. univ. dr., Universitatea Politehnica Bucuresti
Mihai Caramihai, prof.ing. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Ion Caramitru, director, Teatrul National Bucuresti
Doina Caramzulescu, ziarist, Bucuresti
Nicolae Caranfil, regizor film
Costin Cazaban, compozitor, prof.univ., Paris
Smaranda Cazan-Livescu, prof., presedinte, Romanian American Cultural Center “Athenaeum”, Atlanta, SUA.
Smaranda Calin, psiholog, Fundatia Icar
Matei Calinescu, profesor, Indiana University, Bloomington, SUA
Mircea Cartarescu, scriitor
Stefan Câltia, pictor
Magda Cârneci, director adj., Institutul Cultural Român, Paris
Gheorghe Campeanu, International Banking Advisor, Washington, DC
George Carapanu, arhitect, Iasi
Alexandru Ceapa, doctor in fizica
Manuela Cernat, scriitor, prof.univ.dr., UNATC, Bucuresti
Rasvan Cernat, dirijor
Doina Cernea, prof., Bucuresti
Yves Cernea, medic, Bucuresti
Ruxandra Cesereanu, scriitor, Cluj
Serban Chelariu; inginer constructor, Bergenfield, NJ, USA.
Ana Radu Chelariu; directortorul bibliotecii orasului Cliffside Park; Bergenfield, NJ, USA
Ana Chiritoiu, studenta, Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti
Florin Chisleag, Dr.med., Germania
Gabriel Cimoca, ing., New York
Catalin Cioaba, redactor Ed.Humanitas
Cristian Ciocan, cercetator, Bucuresti
Livius Ciocârlie, scriitor
Radu Ciobanu, scriitor, Deva
Vitalie Ciobanu, presedinte PEN Club (Organizatia Mondiala a Scriitorilor, Rep.Moldova)
Adrian Cioflanca, cercetator stiintific Institutul de Istorie “A. D. Xenopol” Iasi
Adrian Cioroianu
Mihai Ciuca, ing., Slobozia
Iuliu Ciuc
Ioan Ciupea, muzeograf, Cluj-Napoca
Octavian Ciupitu, arhitect, Stockholm, Suedia.
Octavian Alexandru Ciutacu, manager, Toronto, Canada
Lucia Cobzas – prof. pensionara
Stefan Cobzas – UBB Cluj-Napoca
Denisa Comanescu, scriitor
Eleonora Comanescu, medic prof, Noeburg, Germania
Ana Constantin, Prof. dr., Catedra de psihologie, Universitatea “Al. I. Cuza”, Iasi
Petre Constantin (alias Dr.Barbi), membru – Senatul Aliantei Civice
Emil Constantinescu, fost presedinte al României
Mihai Constantinescu, regizor film
Nicolae Constantinescu, medic, prof.univ.dr., Bucuresti
Ovidiu Constantinescu, cercetãtor, Uppsala, Suedia
Silvia Constantinescu, jurnalist, Stockholm, Suedia
Iulian Cornateanu-Vaslui, membru – Senatul Aliantei Civice
Doina Cornea
Nicolae Corbeanu, ziarist, Köln, Germania
Î.P.S.S. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului
Vasile Cosma, ing., New York
Emanoil Cosmovici, istoric, Bucuresti
Felicia Costea, Vancouver, Canada
George Costin, presedinte executiv, Blocul National al Revolutionarilor “România 1989”
Miron Costin, doctor în stiinte medicale, Los Angeles
Dorana Cosoveanu, critic de arta, membru – Senatul Aliantei Civice
Sorin Cotofana, prof. univ., Delft, Olanda
Anca Covaci, avocat, Timisoara
Razvan Covaci, avocat, Timisoara
Elena Craciun, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Christian Craciun, profesor, scriitor, Floresti
Mihai Creanga, ziarist, Bucuresti
Ovidiu Creanga, scriitor, Toronto, Canada
Anca Cristea, student in doctorat de economie, Purdue University,
West Lafayette, Statele Unite ale Americii
Victorita Cristian, ing., Alexandria
Radu Calin Cristea, senior editor, Cotidianul
Ladislau Csendes, membru CNSAS
Sorin Cucerai, scriitor, Bucuresti
Razvan Cucui, “academician Catavencu”
Dan Culcer, scriitor, presedinte al Asociatiei jurnalistilor romani-Vest, Paris
Rodica Culcer, jurnalist
Grigore L. Culian, editor New York Magazin, New York.
Nicolae Cupcea, prof.univ. Universitatea Politehnica, Bucuresti
Stefania Curea Kenley, dr.arhitect, Universitatea din Paris
Livia Dandara, dr. în istorie, Bucuresti
Alexandru Darie, regizor, director Teatrul “L.Sturdza Bulandra”
Vladimir David, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Mirela Dauceanu, artist vizual, Bucuresti
Daniela Dâmboiu, Muzeul National Brukenthal
Andras Demeter, regizor de teatru
Raluca Demetrescu, artist plastic, doctorand, Sorbona, Paris
Iarina Demian, actrita, regizoare, Teatrul de Comedie
Valer Eugen Demian, Vancouver, Canada
Silviu Despa, ing., realizator TV
Mircea Diaconu, actor, prof.univ., director, Teatrul Nottara
Petre Diaconu, membru – Senatul Aliantei Civice
Nicolae Dima, prof.univ., Adis Abeba, Etiopia
Dan Dimancescu, scriitor, Boston, SUA
Florica Dimitrescu, prof.univ., Bucuresti
Andrei Dimitriu, fost presedinte director general al Societatii Române de Radiodifuziune
Neculae Dimitriu, ing. Bucuresti
Sorin Dimitriu, prof.univ.dr., fost ministru al Privatizarii
Paul Dimoftache, ing., Bucuresti
Daniel Dinca, ing., Alexandria
Dorin Dobrincu, istoric, Iasi
Camelia Doru, presedinte Fundatia ICAR; director, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
Doina Doru, ziarist, Bucuresti
Vasile Docea, conf.univ.dr.. Universitatea de Vest, Timisoara
Toader Doroftei, preot, Stockholm, Suedia
Lidia Doroftei, farmacista, Stockholm, Suedia
Serbana Dragoescu, artist plastic, membru – Senatul Aliantei Civice
Daniela Stefania Dragoi, dr. ing., Universitatea Transilvania, Brasov
Sorin Dragoi, cineast, Munchen, Germania
Alexandru Draghici, consultant IT, Langen, Germania
Nicolae Dragusin, student, Fac.Stiinte Politice, Univ.Bucuresti, vicepresedinte al Aliantei Civice
David Dâmboiu, medic primar ortoped, Spitalul Clinic Judetean Sibiu
Mirela Duculescu, istoric de arta
Sever Dudau, ing. de aviatie, Bucuresti
Horia Dulvac, scriitor, Craiova
Mariana Dulvac, inginer, Craiova
Virgil-Florin Duma, conf.univ.dr.ing., Univ. “Aurel Vlaicu” Arad
Adela Dumitrescu, presedinte, Fundatia Culturala First,Timisoara
Radu Dumitrescu, desenator, Bucuresti
Cristina Dumitrescu, medic primar endocrinolog, Bucuresti
Sorin Dumitrescu, pictor, presedinte, Fundatia Anastasia
Sofia Dumitru, Geneva, Elvetia
Tudor Dunca, ing., fost ambasador al României în Germania
Ioan Durã, Preot Prof. Dr., Bruxelles, Belgia
Lucia Dusleag, medic pensionar, Toronto, Canada
Eugenia Duta, atasat temporar de invatamant si cercetare (ATER) la Universitatea Paris 8.
Francisc Ion Dworschak, dr. în medicina, Ottawa, Canada
Smaranda Enache, presedinte, Liga ProEuropa, Târgu-Mures
Silviu Enache, consultant financiar, VicePresedinte Proiecte Junior Chamber Bucuresti
Mircea Encioiu, ing., Geneva, Elvetia
Maria, Encioiu, dr., Geneva Elvetia
Dan Erceanu, director general, Biblioteca Nationala a României
Constantin Eretescu, prof.univ., scriitor, Providence, SUA
Florin Esanu, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Ecaterina Evanghelescu, presedinte, “L’Alliance Belgo-Roumaine” Bruxelles, Belgia
Paula Bentz-Fauci, director, Association Culturelle pour un Théâtre Européen, Paris
Radu Filipescu, presedinte, Grupul pentru Dialog Social, disident, detinut politic
Mariana Fotescu, prof., Colegiul National “Moise Nicoara”, Arad
Laurentiu-Rares Florea, arhitect, Bucuresti
Mariana Florian, prof.dr., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Nicoleta Frank, jurnalista, Geneva, Elvetia
Victor Frunza, scriitor, membru – Senatul Aliantei Civice
Anneli Ute Gabanyi, dr.analist politic, Inst.German pt. Politica Externa si de Securitate SWP, Berlin
Dragos Galgotiu, regizor teatru
Georg Gane, scriitor, membru al Academiei Romano-Americane, Munchen, Germania
Puiu Ganea Spiridon, Geneva, Elvetia.
Maria Ganea, Geneva, Elvetia
Radu Gange, scriitor
Alin Gavreliuc, lector univ. dr., psihosociolog, Universitatea de Vest din Timisoara
Constantin Geangu, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
C.Farcas-Gecks, ing., Pitesti
Corneliu D. Gelep, director imagine, Berlin, Germania
Nicu Dan Gelep, artist fotograf, cetatean de onoare al Craiovei
Ovidiu Georgescu, regizor, lect.univ., UNATC, Bucuresti
Iustin Gherman, ing. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Mihnea Dan Gheorghiu sunt inginer proiectant
Luciana-Alexandra Ghica, cercetator, European Studies Centre, University of Oxford
Marius Ghilezan, jurnalist
Liviu Giosan, geolog, Woods Oceanographic Institution, SUA
Stefan Gladin, regizor TVR
Dan Gogleazä, dr., Germania
Ion-Danut Gogea, Focsani
Ioana Gogeanu, lect.dr., Universitatea din Bucuresti
Maria Ana Gogeanu, avocat, Bucuresti
Sanda Golopentia, prof.univ., scriitor, SUA
Vasile Gorduz, sculptor
Mircea Paul Goreniuc, sculptor, SUA
Armand Gosu, conf. univ., Bucuresti
Remus Grama, preot, Cleveland, SUA
Augustin Griguta, profesor, Targu Lapus
Ioan Grosan, scriitor
Sergiu Grosu, scriitor, Bucuresti
Dan Grozav, ing., Timisoara
Stere Gulea, prof.univ.UNATC, regizor
Matei Guran, dr. cercetator
Petre Radu Guran, prof. univ
Maria Guran, secretar poliglot
Gheorghe Gussi, membru – Senatul Aliantei Civice
Philip Gutulescu, ing., Los Angeles, SUA
Martina Hochmuth, dramaturg, Viena, Austria
Cristian Hadji-Culea, prof.univ.UNATC, regizor
Dorina Hanganu, profesoara pensionata, Bucuresti
Anca Hatiegan, doctorand, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Alexandru Hâncu, comentator politic, Londra
Alexandru Herlea, fost ministru al Integrarii Europene, prof. univ., Franta
Sonia Herman, doctor în fizica, Catedra de Biofizica, Universitatea de Medicina “Carol Davila”
Maria Hodea, economist
Ioan Horea, artist plastic, Toronto, Canada
Bogdan Iuliu Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale “CARTEL ALFA”
Lucia Hossu Longin, realizator TVR
Valentin Hossu-Longin, scriitor
Ovidiu Hurduzeu, scriitor, SUA
Ioan Ianchis, pastor, Jibou, jud.Salaj
Ioana Iancovescu, istoric de arta, Bucuresti
Laurian Ieremeiov, cons.juridic, Timisoara
Dan Idiceanu, Arhitect, Cluj-Napoca
Mircea Ignat, dr.ing. vicepresedinte, Solidaritatea Universitara
Doru Iliesiu, arhitect, New-York
Sorin Iliesiu, initiatorul prezentului Apel, vicepresedintele Aliantei Civice
Victor Iliesiu, arhitect, Bucuresti
Petru Iliesu, scriitor, presedinte “Fundatia Timisoara ’89”
Sorin Ilfoveanu, rector, Universitatea Nationala de Arte
Lukey N. Illias, arhitect, Indiana, SUA
Augustin Ioan, conf.univ.dr.arh.,Univ.de Arhitectura “Ion Mincu”
Aristide Ionescu, ing., vicepresedinte, Fundatia “Memoria”, filiala Arges
Ana Maria Ionescu, Bucuresti
Gelu Ionescu, scriitor
Oliver Ionita, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice, Pitesti
Roxana Ionita, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Cicerone Ionitoiu, fost detinut politic, istoric, Paris
Magda Iordanescu, prof.univ., dr., Univ. Montréal
Bogdan Iordanescu, prof., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Afrodita Iorgulescu, prof., univ., ASE
Indre Iulian, profesor, Targu Lapus
Mihaela Indricau, sociolog, prof, Arad
Rodica Maria Isac, prof. univ. dr. UMF “Gr.T.Popa” Iasi
Corina Mihaela Isac-Duja, medic, Strasbourg, Franta
George Iscru, muzeograf, Bucuresti
Valerica Ispas, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Viorela Ispas, Senior Copywriter, Bucuresti, Romania
Gabriel Istrate, dr., cercetator stiintific Los Alamos National Laboratory, Statele Unite
Mircea Ivãnoiu, inginer, Univ. Transilnania, Brasov
Doina Jela, scriitor, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania
Alexandra Jivan, doctoranda în antropologie, Montreal, Canada
Zoica Jienescu, medic primar, Bucuresti
Marco M. Katz, presedinte, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului în România
Thomas Kleininger, director Fundatia Konrad Adenauer – România
Florin Kovacs, avocat, Timisoara
Gabriela Kovacs, avocat, Timisoara
Cristian Lascu, red. sef “National Geographic”
Dinu Lazar, fotograf, Bucuresti
Doina Lazar, ing., asistent directie, Ed.Humanitas
Dumitru-Felician Lazaroiu, prof. dr. – Paris
Mircea Lacatus, sculptor, Viena, Austria
Gheorghe Leahu, arhitect, Bucuresti
Alina Ledeanu, director al revistei “Secolul 21”
Nica Leon
Vasile Lica, prof. univ. dr., Universitatea Dunarea de Jos Galati.
Gabriel Liiceanu
Aurora Liiceanu, psiholog
Gabriela Adriana Linde profesor, Iasi
Radu Eugen Linde, inginer, Iasi
Lucian I. Livescu, presedinte “American Romanian Sister Cities Council”, presedinte “Youth For a Better World”, Atlanta, SUA
Ortansa Loghin, prof., Constanta
Monica Lotreanu, arhitect, director executiv, Asociatia Nationala a Uniuniilor de Creatie, Romania
Diana Lupescu, actrita
Gabriela Lupescu, ing., Constanta
Silviu Lupescu, director Editura Polirom
Giorgio Lupu
Lucian Macaveiu, specialist in protectia mediului, Alba Iulia
Domnica Macri, jurnalist
Serban Madgearu, jurnalist, fost presedinte al C.N.A.
Mihai Maghiaru, Presedinte Asociatia Romanilor din Australia
Marius Florian Mailat, CEO, Leverkusen, Germania
Constantin Maltezianu, ing., director comercial, Neuilly, Franta
Iosif Man, ing., Bucuresti
Marinela Man, chimist, Bucuresti
Ovidiu George Man, ing, Toronto, Canada
Rodica Manea, medic, Rouen, Franta
Virgil Manea, ing, Bucuresti
Maria Manda, profesor, Giurgiu
Mirella Manda, profesor, Giurgiu
Dumitru Manda, profesor, Giurgiu
Felicia Mandrea, economist, Teaching Fellow and Masters Candidate, Harvard University
Norman Manea, scriitor
Petre Florin Manole, student, Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti
Anca Manolescu, scriitor
Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din România
Catalina Maranduc, cercetator st.III, Inst.de Lingvistica Iorgu Iordan-Al.Rosetti al Academiei Române
Corneliu Mares, Dr., Geneva, Elvetia.
Ecaterina Mares, Dr., Geneva, Elvetia
Dragos Marcu, istoric, CNSAS
Viorel Marineasa, scriitor, Timisoara
Aurel Sergiu Marinescu, scriitor, New York
Teofil Marita, ing., Michigan,USA
Mircea Martin, prof.univ.dr. Universitatea Bucuresti
Constantin Martian, ing., vicepresedinte al Aliantei Civice
Claude Matasa, prof.univ.dr.ing., Chicago, SUA
Martin S. Matin, USA
Ion Matlac-Basov, membru – Senatul Aliantei Civice
Irina Mavrodin, scriitor, prof.univ.dr.
Teofil Marita, inginer-proiectant, General Motor, Detroit,USA
Sorin Marculescu, scriitor
Rasvan Mares, ing., Torino, Italia
Ana Margineanu, regizor teatru
Nicolae Margineanu, regizor film
Petru Margineanu, compozitor
Teodor Maries, presedinte “Asociatia 21 Decembrie 1989”
Carmen-Maria Mecu, conf.univ.dr., Univ.Ecologica, Facultatea de Psihologie
Nicolae Mecu, istoric literar, prof.univ., Bucuresti
Liviu Mihaiu, moralist, “Academia Catavencu”
Alexandru Mihalcea, ziarist, Constanta
Florian Mihalcea, presedinte, Societatea Timisoara
Ilie Mihalcea, jurnalist, Paris
Octavian Mihaescu, scriitor, München, Germania
Mircea Mihaies, vicepresedinte, Institutul Cultural Român
Serban Mihaileanu, cardiolog, Paris
Dan C. Mihailescu, critic literar
Mariana Mihut, actrita
Ada Milea
Lucian Milea
Tudor Milulescu, Presedinte Organizatia neguvernamentala „Banatul Montan“ din Resita
Marius C. Mina, vicepresedinte CRP, New York
Mihai Minea, ing., Caransebes
Paul Miron, scriitor, prof.univ., Freiburg, Germania
Elsa Lueder, prof.univ., Freiburg, Germania
Alexandru Mircescu
Christian Mititelu, ex-director BBC Romania
Paul Mitroi, magistrat, Bucuresti
Raluca Moise, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Ioana Moisil, prof.univ., matematician, Universitatea “Lucian Blaga”, Sibiu
Laurentiu Horia Moisin, dr.ing., presedinte Asociatia Generala a Românilor Uniti Greco-Catolici
Toni Victor Moldovan
Ioan T. Morar, scriitor
Nicolae Morar, student in doctorat de filozofie, Purdue University, West Lafayette, SUA
Maia Morgenstern, actrita
Calin Mucichescu, prof., Bucuresti
Christina Mucichescu, prof., Bucuresti
Ovidiu Muntean, dr. muzeograf, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj Napoca
Alexandru Munteanu, redactor TVR
Eusebiu Munteanu, medic, Bucuresti
Ioana Munteanu, filolog, Universitatea din Bucuresti
Mircea Munteanu, istoric, Washington
Andrei Muresan, avocat, New York
Eugenia Adams-Muresanu, scriitor, New York
Mona Musca
Carmen Musat, redactor sef “Observatorul Cultural”
Gheorghe Musat, avocat
Malin Musatescu, cineaste
Benedek Nagy, consilier SCC
Adriana Neda, sociolog, redactor Radio Semnal, Alexandria
Bujor Nedelcovici, scriitor, Paris
Diana Nedelcu, jurnalist la Radio Romania Actualitati
Radu Negrescu-Sutu, jurnalist, scriitor, Paris
Irina Nemeti, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca.
Sorin Nemeti, Universitatea Babes – Bolyai, Cluj-Napoca.
Virgil Nemoianu, scriitor
Ambrozie Nicolae Nicoara, presedinte, filiala Brasov, Asociatia “Pro Basarabia si Bucovina”
Cristian Nicoara, cercetator stiintific, Bucuresti
Lucia Nicoara, ing., membra în Comitetul coordonator al Aliantei Civice, Brasov
Mona Nicoara, consultant în drepturile omului
Gabriela Blebea Nicolae, prof.univ., Universitatea Ottawa, Canada
Sorin Vintila Nicolaescu, Dr în medicina, scriitor, membru al colectivului de redactie al revistei “Dorul” (Danemarca) si al revistei “Balada” din Germania
Marina Nicolaev, arhitect, Bucuresti
Adrian Niculescu, istoric, dr.lect.univ. S.N.S.P.A.
Alexandru Niculescu, prof.univ., Paris
Cornel Nistorescu, ziarist
Viorica Niscov, istoric literar, traducator, Bucuresti
Adrian Nita, cercetator st., Academia Româna
Nicolae Noica, medic, membru – Senatul Aliantei Civice
Nicolae Noica, inginer, membru – Senatul Aliantei Civice
Eric Nussbaum, regizor film
Dumitru D Nutu, medic, Institutul Oncologic Bucuresti
Viorel Oancea, deputat, fost primar al Timisoarei
Andrei Oisteanu, presedinte, Asociatia Româna de Istorie a Religiilor
Stejarel Olaru, director, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
Adriana Onofrei, lector universitar, dr, ing, Universitatea “Aurel Vlaicu”, Arad
Leonard Oprea, scriitor, SUA
Marius Oprea, presedinte, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului
Eugenia Oprescu, istoric literar, cercetator st.
Ioan Oprescu, dr.antropolog, cercetator st.
Remus Opris, medic
Laurentiu Orasanu, ing., editor al revistei “Conexiuni”, New York
Traian Orban, presedinte, Memorialul Revolutiei – Timisoara
Constantin Oros, Economist
Anca Oroveanu
Ion Mihai Pacepa, general, autor “Orizonturi Rosii”(1987), “Cartea Neagra a Securitatii” (1999), SUA
Rodica Palade, redactor sef, Revista 22
Luiza Palanciuc
Toader Paleologu
Octavian Paler
Alexandru Panaitescu, arhitect
Dana Papadima, editor, director general, Ed.Humanitas Educational
Ovidiu Papana, dr.conf.,Universitatea de Vest, Timisoara
Vasile Paraschiv, disident, detinut politic
Cristiana Pasca, doctorand, Harvard University, SUA
Horia-Roman Patapievici, scriitor, presedintele Institutului Cultural Român
Oana Paunescu, scenograf
Vlad Paunescu, director general Castelfilm
Andrei Pârvan, consultant educational, Bucuresti
Emanuel Pârvu, fotoreporter, Bucuresti
Florenta Parvan, contabil Constanta
Rodica Pârvu, director, Oficiul Român pentru Drepturi de Autor
Oana Pellea
Marius Pentelescu, ziarist Radio Timisoara
Dan Perjovschi, grafician
Lia Perjovschi, artist plastic
Bogdan Petre, jurnalist, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Corina Petrescu, dr., University of Wisconsin-Madison, SUA
Marta Petreu, scriitor, Cluj
Francine Petrulian, Paris
Ioana Pilat, economista, Montreal, Canada
Ioan Pintea, scriitor, preot, Bistrita
Lucian Pintilie
Monica Ioana Pillat, scriitor
Cristian Pîrvulescu, presedinte, Asociatia Pro Democratia
Gabriel Plesea, scriitor, publicist, New York
Andrei Plesu
Maria Ploaie, actrita
Anamaria Pop, scriitor, traducator, Ungaria
Ioan POP, reverend, Cluj
Ion Pop, prof. , Universitatea “Babes-Bolyai”, Cluj
Ilie Popa, prof.univ.dr.ing, decan, Facultatea de Electronica, Universitatea Pitesti
Marian Popa
Stelian Popa, matematician, Toronto, Canada
Anca Popa, prof., Toronto, Canada
Paula Popa, student, Toronto, Canada
Stefan Tiberiu Popa, student dr., Toronto, Canada
Alexander-Peter Popescu, stud.Istorie, Stiinte Politice, Ruhr-Universität, Germania
Carmen Popescu, istoric de arta, Paris
Constantin Popescu, regizor film
Dana Nicoleta Popescu, cercetator stiintific, Timisoara
Ioana Popescu, etnolog, Bucuresti
Marian Popescu, Prof.univ.dr.
Rasvan Popescu, scriitor, membru GDS
Stela Popescu
Titi Popescu, producator, Filmex-România
Traian Popescu, ing., Bucuresti, Federatia Fostilor Detinuti Politici si Luptatorilor Anticomunisti
Radu Portocala, scriitor, director, Institutul Cultural Român, Paris
Florin Postolachi, presedinte “Asociatia 15 Noiembrie 1987 – Brasov”
Nicolae Prelipceanu, scriitor, jurnalist
Serban Pretor, membru C.N.A.
Delia Prvacki, artist plastic, Singapore
Cristi Puiu, regizor film
Manola Puicã, jurist, Bucuresti
Constantin Puicã, ing, Bucuresti
Cristina Pupãzã, profesor, Gura Humorului
Dumitru Pupãzã, ing. Gura Humorului
Cosmin George Pupaza, student la electronica Cluj Napoca, anul II
Dan Puric, actor-regizor
Vasile Puscas, prof.univ., Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Stefan Racovitza, Geneva, Elvetia
Remus Radina, scriitor, fost detinut politic, Paris
Silvia Radu, sculptor
Tania Radu, vicepresedinte, Institutul Cultural Românâ
Dan-Eugen Ratiu, conf.univ.dr., Fac.Istorie si Filosofie, Univ.Babes-Bolyai, Cluj
Nestor Rates, fost director, Radio Europa libera
Mircea Raceanu, fost diplomat disident condamnat la moarte de regimul comunist. Rezident in SUA
Johnny Raducanu
Iordan Radulescu, presedinte, Fundatia Revolutiei din Decembrie 1989
Speranta Radulescu, etnomuzicolog, Muzeul Taranului Român
Alexandra Razvan, av., presedinte, Societatea Filarmonica din Timisoara
Constantin Rauta, om de stiinta, Center of Excelence, College Park, Maryland , SUA
Radu Rãdescu, conf. univ. UPB, Bucuresti, România
Victor Rebengiuc
Cristina Rhea, jurnalist
Lia Roberts, inginer, Las Vegas, USA
Teofil Roll, director “John Paul II Friendship Center”, New York
Ioan Rosca, cercetator, Teleuniversitatea din Montreal, Canada
Cecilia Roman, dr.ing., Cluj
Carolin Paula Zoe Rosu, Flight Attendant, Wiesbaden, Germania
Julia-Smaranda Rosu, mrd., Universitatea Regensburg, Germania
Nicolae Rosu, sculptor, Straubing, Germania
Marilena Rotaru, realizator TVR
Romulus Rusan, scriitor, Centrul International de Studii asupra Comunismului
Vlad Russo, editor, Ed.Humanitas
Angela Rusu, dr., Los Angeles, SUA
Victoria Rusu, dr., cercetator st., Cluj
Ana Ruxandra, studenta, Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti
Carmen Sabau, dr. în Radiochimie, cercetator stiintific, Chicago
Mircea Sabau, dr. în Fizica, profesor, Chicago, SUA
Nick Sava, editor rev. Atheneum, Vanc. Canada
Bruno V. Sapatino, Paraguay
Horia Salca, ziarist, Brasov
Ana Maria Sandi, dr., specialist în educatie, Banca Mondiala – România
Doina Sandulache, chimist, New-York, SUA
George Sandulache, ing., New-York, SUA
Radu Schob, arhitect, Rosenheim, Germania
Adrian G. Sahlean, psihanalist, Boston, SUA.
Cezar Sandulescu, ing., Los Angeles, SUA
Polixenia Sandulescu, arh., Los Angeles, SUA
Silviu Sarafolean, ing., Asociatia Fostilor Deportati in Baragan, Timisoara
Nicolae Saulescu, cercetator, membru corespondent al Academiei Române
Daniel Sauca, jurnalist, Zalau
Mircea Sârlea, ing., Brasov
Dorina Sâsâiac, ing., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Gabriele Charlotte Schnieringer, artist plastic, Straubing, Germania
Iridenta Steliana Seciu, profesor, Onesti
Erland-Silviu Secrieru, actor, Viena, Austria
Oana Serafim, director Radio Europa Libera, serviciul Romania/Moldova
Sergiu Simion, psiholog
Gabriela Simionescu, prof. , membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Eliot Sorel, profesor, The George Washington University, SUA
Monica Spiridon, scriitor, prof. univ. dr. Universitatea din Bucuresti
Elena Daniela Staicu, asistent general, Consolidated Contractors International, Londra
Lavinia Stan, director, Centrul de Studii Post-comuniste, St.Francis Xavier University, Canada
Dan Stanca, ziarist
Cãlin Stãiculescu, av.drd., Bucuresti
L ucia Steriopol, arhitect, Bucuresti
John Stoenescu, ing., businessman, Toronto, Canada
Ionel Stoian, primvicepresedinte, Fundatia “România Mileniului 3”
Cristiana Stoica, avocat
Petre Stoica, poet, Jimbolia
Valeriu Stoica, avocat, fost ministru al Justitiei
Liviu Ioan Stoiciu, scriitor
Constantin Balaceanu Stolnici, academician
Pierre Strat, fost detinut politic – Sighet
Serban Sturdza, arhitect
Irina Sturzoiu, student, membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Oana-Valentina Suciu, sociolog, asist. univ., Universitatea Bucuresti
Radu Surdulescu, prof.dr.,Universitatea Bucuresti
Paul Svasta, prof.univ., Universitatea Politehnica, Bucuresti
Dorel Sandor, analist politic
Dan Serban, medic veterinar, Brasov.
Eugen Serbanescu, scriitor
Silviu Sarafolea, Asociatia Fostilor Detinuti Deportati in Baragan, Timisoara
Ovidiu Simonca, redactor sef adj. “Observatorul Cultural”
Ana Sincai, conf.univ.dr., Bucuresti
Anca Sincan, cercetator, Târgu-Mures
Mihai Sora, scriitor, fost ministru al Educatiei
Marius Smighelschi, arh., membru, Consiliul director, Fundatia Academia Civica
Dorin Stefan, arhitect, prof.univ., Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”
Mihaela Stefan, prof., dr., Boston, SUA
Alex Stefanescu, scriitor
Domnica Stefanescu, director Ed.”Masina de scris”
Lucian Stefanescu, redactor, Radio Europa Libera, Praga
Nicolae Stefanescu-Draganesti, presedintele Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului
Constanta Tabacu, prof., membru-Cons.Dir. al Aliantei Civice
Alina Tacu, jurnalist, scriitor, Iasi
Ana Tacu, pensionara, Iasi
Alexandru Tacu, scriitor, Iasi
Ion Talos, prof., univ., dr., Universitatea din Koln, Germania
Gavril Tarlescu, prof., ing., Cleveland, SUA
Cristian Tamas, scriitor, Iasi
Iustin Tanase, presedinte, CEO AIR-IT, Chicago
Stelian Tanase, scriitor, analist politic
Andrei Tanasescu, compozitor, conf.univ.dr.Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti
Simona Tanasescu, biolog, Montréal, Canada
Gavriil Tarlescu, prof. inginer, real estate consultant, SUA
Nicolae Teodoreanu, compozitor, Bucuresti
Alin Teodorescu, sociolog
Cristian Teodosiu, doctor in stiinte economice, Toronto,
Alina Teodorescu, regizor film, Munchen, Germania
Aurelia Teodosiu, jurist, drd. Applied Human Sciences Concordia University Montreal, Canada
Angela Terezea, economist, Proto, Italia
Gheorghe Tiber, presedinte, Federatia sindicala “Solidaritatea – Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din România
Viorel Timoceanu, medic, Timisoara
Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, University of Maryland, SUA
Adriana Titieni, actrita
Adrian Titieni, actor
Cornel Todea, regizor artistic, director Teatrul “Ion Creanga” Bucuresti.
Alexandru Todericiu, dr.politolog, Viena, Austria
Alexandru Tomescu, editor “Alternativa”, Toronto, Canada
Cristian Corneliu Tomescu, Senior Software Engineer, Nürnberg, Germania
Alexandru Tomozei , Dr.Psiholog, Germania
Gábor Tompa, regizor de teatru si film, poet
Tibor Toro, deputat UDMR
Aurelian Triscu, arhitect, membru în Consiliul director, Fundatia Academia Civica
Paul Todoran, scriitor, New York
Florin Tudose, dr. psihiatru
Dan Tulvan, ing., Timisoara
Cecilia Luminita Tulvan, ing., Timisoara
Lucian Turcescu, presedinte, Societatea Canadiana de Studii Patristice, Concordia University, Canada
Cornel Taranu, compozitor, Cluj
Daniela Taranu, prof., Cluj
Otilia Teposu, ziarist
Adrian Tolovici, ing., Brasov
Cristian Topescu
Cristina Topescu, realizator TV
Florin Turcanu, istoric, conf. univ., Bucuresti
Manuela Turmac, pictor iconograf
Ana Tutuianu, prof., membru al Aliantei Civice, Paris
Dumitru Udrescu, cineast, Los Angeles, SUA
Cornel Ungureanu, scriitor
Tudorel Urian, jurnalist, critic literar
Vasile Ursea, dr.ing.prof.univ., Univ. de Constructii
Timotei Ursu, regizor de film, jurnalist, New York
George Mitin Variesescu, prof. Sydney, Australia, presedintele societatii “Mihai Eminescu”
Cristian Vasile, istoric, cercetator stiintific, Inst. de Istorie Nicolae Iorga, Bucuresti
Mihai Vasile, vicepresedinte, Societatea Timisoara
Leontina – Gabriela Vasile, masterand in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti.
Anca Vasiliu, cercetator, CNRS, Paris
Karoly Vekov, conf.univ., Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
Dumitru Verdianu, sculptor, Viena, Austria
Toma Vescan, dr., Aachen, R.F. Germania
Ion Vianu, dr., membru – Senatul Aliantei Civice
Stefan Vianu, lector dr., Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”
Sorin Vieru, presedinte, Fundatia “Gheorghe Ursu”
Daniel Vighi, scriitor, Timisoara
Sanda Visan, realizator TVR
Anca Visdei, jurnalist, Paris
Ion Vochin, Rosiorii de Vede
Ciprian Voinescu, informatician, Brasov
Constantin Volanschi, chimist, Clubul Liberalilor
Varujan Vosganian
Mona Vrabiescu Klegner, presedinta Acord Inc., New York
Smaranda Vultur, conf. univ. dr. Universitatea de Vest, Timisoara
Mircea Vultur, Prof., Institut national de la recherche scientifique, Université du Québec
Rozalia Wollner
Iustina Zaharia, conf. univ., Iasi
Mihai Zamfir, scriitor, prof.univ.
Dinu Zamfirescu, presedinte, Institutul National pentru Memoria Exilului Românesc
Florin Zamfirescu, rector UNATC “I.L. Caragiale” Bucuresti
Maria-Luiza Zamora, redactor revista de arhitectura “Igloo”, Bucuresti
Christina Zarifopol-Illias, prof.univ., Indiana University, Bloomington, Indiana, SUA
Iunian D. Zarnescu, inginer, Bucuresti
C.D. Zeletin, prof.univ., Universitatea de Medicina “Carol Davila
Ioana Zirra, lector univ., Universitatea Bucuresti
Vlad Zografi, scriitor
Serban Radulescu Zoner, presedinte Alianta Civica
Lia Zotovici, dr., membru – Senatul Aliantei Civice
Alexandru Zub, academician

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 11 martie 1990 Proclamatia de la Timisoara fabricata de SOROS-FMI-GDS

  1. Pingback: 11 martie 1990 Proclamatia de la Timisoara fabricata de SOROS-FMI-GDS |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s