Soros and Israel and America and throughout the West attack Syria

zeus sorosSoros si Israel si America si tot occidentul ataca Siria

Soros and Israel and America and throughout the West attack Syria

Asa au atacat si Romania in decembrie 1989, sa ajunga Ungaria – Tokes si Soros -Israel la putere in Romania sa vanda si sa distruga Romania si sa extermine natiunea romana.

So they attacked and Romania in December 1989 to reach Hungary – Tokes and Soros-Israel power in Romania to sell and destroy Romania and exterminate Romanian nation.
SUA ofera 60 milioane de dolari opozitiei siriene

U.S. offers $ 60 million Syrian opposition

28 02 2013

http://www.ziare.com/international/siria/sua-ofera-60-milioane-de-dolari-opozitiei-siriene-1221458

SUA si-au anuntat din nou sprijinul pentru opozitia siriana, pregatindu-se sa transmita o noua transa de sprijin, in valoare de 60 milioane de doalari pentru a permite acestora sa asigure asistenta de baza in diverse zone afectate.

De asemenea, SUA va asigura hrana si medicamente pentru Armata Siriana Libera, ceea ce constituie primul astfel de ajutor acordat opozitiei militare, noteaza New York Times.

Secretarul de stat american, John Kerry, a facut anuntul dupa ce s-a intalnit cu liderii opozitiei siriene la Roma.

Unul dintre obiectivele majore ale SUA este sa ajute opozitia sa-si construiasca o imagine credibila in Siria prin furnizarea serviciilor traditionale guvernamentale catre populatia civila. De cand a inceput conflictul, in urma cu 2 ani, SUA au trimis 365 milioane sub forma de ajutoare umanitare in Siria.

SUA ii ajuta din nou pe rebelii sirieni, cu 45 de milioane de dolari

U.S. helping Syrian rebels again, with 45 million dollars

http://www.ziare.com/international/siria/sua-ii-ajuta-din-nou-pe-rebelii-sirieni-cu-45-de-milioane-de-dolari-1192920

29 09 2012

Secretarul de stat american Hillary Clinton a anuntat ca va oferi rebelilor sirieni un sprijin suplimentar de 45 de milioane de dolari.

Clinton a facut acest anunt inaintea unei intalniri cu disidentii sirieni, precum si cu mai multi reprezentanti ai statelor membre ale Grupului prietenilor Siriei. In cadrul intalnirii a fost discutata negocierea in cadrul Adunarii Generale a ONU a unei rezolutii politice cu privire la conflictul din Siria, potrivit McClatchydc.

Ajutorul umanitar acordat de SUA Siriei de la inceputul anului se ridica in prezent la 132 de milioane de dolari.

Din cele 45 de milioane de dolari promise vineri, 30 de milioane vor constitui asistenta umanitara, iar 15 milioane de dolari vor fi destinate suportului tehnic pentru opozitia civila siriana.

Guvernul american a refuzat sa inarmeze sau sa finanteze direct Armata Siriana Libera.

Potrivit secretarului american al apararii, Leon Panetta, guvernul sirian a transferat o parte din armele chimice pe care le detine pentru a se proteja impotriva fortelor rebele, conform RT.

Americanii nu detin informatii cu privire la zonele in care a avut loc aceasta operatiune.

Presedintele american Barack Obama a avertizat in luna august ca utilizarea sau circulatia armelor chimice ar putea genera consecinte serioase pentru guvernul sirian.

Damasc, care nu a semnat niciodata conventia privind armele chimice din 1992, a detine unul dintre cele mai mari stocuri de arme chimice si biologice din Orientul Mijlociu. O parte dintre oficialii americani si-au exprimat ingrijorarea cu priire la faptul ca guvernul sirian ar putea utiliza aceste arme impotriva rebelilor sau civililor ca parte dintr-un proces de “curatare etnica”.

Conflictul dintre fortele armate fidele regimului lui Bashar al-Assad si rebelii sirieni a inceput in urma cu 18 luni, numarul victimelor fiind in prezent de ordinul zecilor de mii.

La nivel international exista o diviziune intre partizanii plecarii regimului Bashar al-Assad, in frunte cu SUA, si aparatorii regimului, respectiv Rusia, China si Iran

Oficialii americani au devenit din ce in ce mai ingrijorati de faptul ca opozitia siriana devine influentata de catre extremistii islamisti care lupta impotriva presedintelui Bashar al-Assad. Printre acestia sunt organizatii pe care guvernul american le-a catalogat ca afiliate la al-Qaeda.

Pentru a limita influenta islamistilor, SUA doreste sa ajute Consiliul Opozitiei Sirian, care este o coalitie a liderilor rezistentei, sa se organizeze si sa dea un raspuns acestor presiuni si influente.

Barack Obama le dă o veste bună rebelilor sirieni, le ofera 200 milioane de dolari

Barack Obama gives good news Syrian rebels, gives $ 200 million

http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/barack-obama-le-da-o-veste-buna-rebelilor-sirieni

Preşedintele american, Barack Obama (Foto: Reuters/Larry Downing)

Preşedintele american a anunţat că Statele Unite recunosc noua Coaliţie a Opoziţiei siriene drept un “reprezentant legitim” al sirienilor, potrivit AFP. Barack Obama a făcut declaraţia într-un interviu acordat postului american de televiziune ABC.

“Am decis că de acum, Coaliţia opoziţiei siriene seamănă suficient (cu un grup), reflectă şi reprezintă suficient populaţia siriană, pentru ca noi să o considerăm un reprezentant legitim al sirienilor”, spune Barack Obama.

Statele Unite au plasat pe lista neagră Frontul al-Nosra, un puternic grup jihadist din Siria, afiliat Al-Qaida. “Există o mică parte a opozanţilor regimului Assad, care are legături cu Al-Qaida în Irak şi noi am desemnat-o ca organizaţie teroristă”, precizează Obama.

Totuşi, în pofida faptului că SUA au recunoscut Coaliţia, Washingtonul nu intenţionează să îi furnizeze acesteia arme. Americanii oferă deocamdată o asistenţă umanitară de 200 de milioane de dolari şi un ajutor non-letal rebelilor, excluzând oficial orice livrare de arme.

Rusia consideră că Statele Unite “mizează pe o victorie prin arme” a noii Coaliţii a Opoziţiei siriene, după ce a recunoscut această entitate, a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. “Am fost oarecum surprins să aflu că Statele Unite au recunoscut prin preşedintele lor Coaliţia naţională ca reprezentant legitim al poporului sirian”, declară Lavrov.

O reuniune internaţională pe tema Siriei are loc miercuri în Maroc: “Prietenii Siriei” se reunesc la Marrakech.

Franţa a fost prima ţară occidentală care a recunoscut oficial, în noiembrie, Coaliţia, care reuneşte mai multe grupuri ale Opoziţiei faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad. Guvernul britanic, Turcia şi Consiliul de Cooperare în Golf au făcut ulterior acelaşi lucru.

Ce se intampla?

What happens?

America livreaza arme rebelilor din Siria cu ajutorul Arabiei Saudite si Qatar.

America supplied weapons to the rebels in Syria with Saudi Arabia and Qatar.

Armele trimise in Siria ajung pe mainile jihadistilor

Weapons sent to Syria get hands jihadists

http://www.ziare.com/international/siria/armele-trimise-in-siria-ajung-pe-mainile-jihadistilor-1195880

Cea mai mare parte a armelor livrate in Siria de catre Arabia Saudita si Qatar, pentru a sprijini grupurile de rebeli ce lupta cu guvernul lui Bashar al-Assad, ajung in mainile jihadistilor islamisti, si nu la rebelii seculari.

Aceasta este concluzia unor rapoarte facute de catre oficialii americani si de catre diplomatii din Orientul Mijlociu, informeaza New York Times.

Concluzia aceasta arunca dubii asupra interventiei americane in Siria – minimala si indirecta – si asupra modului final in care vor fi folosite armele care in prezent lupta impotriva guvernului sirian. Analistii prevad viitoare insurgente impotriva SUA, chiar din partea actualilor rebeli sirieni.

“Grupurile de opozitie care primesc cel mai letal sprijin sunt exact acele grupuri carora nu am dori sa le livram arme”, a declarat un oficial american, familiarizat cu raportul legat de armamentul din Siria.

SUA nu trimit direct arme rebelilor sirieni. In schimb, asigura informatii si alte forme de sprijin pentru livrarea armamentului usor catre rebelii sirieni. Principalii furnizori de arme in Siria sunt state precum Arabia Saudita si Qatar.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s